Kokosolja

“En mångsidig produkt som kan användas både till matlagning och hudvård”

4.8/5 1403 Omdömen
4.8 5 1403
foodspring Kokosolja https://d23o500odzh64r.cloudfront.net/media/catalog/product/cache/27/small_image/88x77/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/i/bio-kokosoel-desktop.png
Bio Kokosöl
Bio Kokosöl
Finns på lager
320 g glas
8,99 €
(28,09 €/1 kg) Inkl. moms & plus Leverans
Fair Trade-ikon
Rättvisa arbetsförhållanden
Handplockade
på Filippinerna
Avokado med kärna - ikon
Nyttiga fettsyror
Rik på nyttig
laurinsyra och MCT-fetter
Vegan-ikon
Vegansk rawfood
Minimal bearbetning och helt vegansk
Utan tillsatser-ikon
Utan artificiella tillsatser
Varken raffinerat, härdat eller deodoriserat
Ekologisk-sigill-ikon
100 % ekologisk kvalitet
Från kontrollerade, ekologiska, odlingar
Ingredienser

100 % oraffinerad kokosolja/-fett*

* från kontrollerade, ekologiska, odlingar

Näringsvärde per 100 g
Energi 3683 kj / 896 kcal
Fett 99 g
varav mättat fett 93 g
Kolhydrater <0,1 g
varav sockerarter <0,1 g
Kostfibrer <0,1 g
Protein <0,1 g
Salt <0,025 g
Obs!

Kom ihåg att enskilda produkter aldrig kan ersätta en balanserad kost och en sund livsstil.

Dosering och tillredning

Kokosolja är en ovanligt dryg produkt - det räcker ofta med att använda en tesked eller en knivsudd. Oljan smälter vid ungefär 28 °C och kan användas både till bakning och matlagning. Förvara gärna oljan i rumstemperatur eftersom den då får en mjuk, bredbar, konsistens som är lätt att dosera. I samband med stekning så klarar oljan av temperaturer upp till 200 °C. Du bör emellertid undvika att steka i högre temperaturer än så eftersom det påverkar oljan negativt.

tips

Kokosolja förser dina maträtter med en härligt exotisk smak till skillnad från många andra oljor. Du kan använda oljan på många olika sätt i samband med både bakning och matlagning. Kokosolja kan även användas för att smaksätta sallader, skydda huden mot sol eller som substitut för margarin på smörgåsen. 

Rekommenderad tidpunkt
  • Morgon
  • Kväll
Genomsnittligt kundomdöme
Inga recensioner på Svenska finns tillgängliga.
Vanliga frågor
Varför ska jag välja Kokosolja från foodspring?

Vi använder inte bara ekologiska råvaror av högsta kvalitet, utan lägger också stor vikt vid noggrann bearbetning och skonsam hantering, från skörd till förpackning. För att kunna leva upp till dessa högt ställda krav samarbetar vi med erfarna kokosnötsodlare och skördemedarbetare som utbildats av oss. Med en speciell teknik skördas de mogna kokosnötterna och bearbetas för hand inom en timme efter skörd, för att garantera maximal färskhet. Kokosolja från foodspring är jungfruolja, kallpressad, ohärdad, oblekt och inte deodoriserad. Den utmärker sig genom att hålla högsta rawfood-kvalitet och hög andel laurinsyra. Som ett bevis på den höga kvaliteten bär vår Kokosolja EU:s ekostämpel.

Vilka fördelar innebär det att använda Kokosolja vid stekning?

På grund av sin aromatiska smak och doft lämpar sig Kokosolja utmärkt till stekning. Kokosoljans höga rykpunkt beror på den stabila förbindelsen utan att oxidationsprocessen startar i förtid.

Vad är fördelarna med den höga andelen laurinsyra?

Laurinsyra är en riktig energibomb för vår kropp och fungerar som ett kraftverk för cellerna. Tillräcklig tillgång till laurinsyra är dessutom viktig för att skydda lipidmembranet. Därmed stöttas immunförsvaret.

Vad innebär Kokosolja av ekologisk kvalitet?

Kokosolja av ekologisk kvalitet innebär en extra skonsam framställning enligt de strängaste ekologiska riktlinjerna. Kokosnötterna skördas och bearbetas för hand. Dessutom får de inte behandlas med tillsatser.

Vad innebär rättvis handel för er?

Vi tar rättvis handel på allvar. Därför samarbetar vi endast med noggrant utvalda partner. Våra småbönder arbetar enligt stränga ekologiska riktlinjer för att kunna säkerställa en ansvarsfull hantering av naturens resurser. Eftersom kvaliteten i Kokosolja från foodspring kommer sig av omsorgsfullt arbete för hand utbildas inhemska medarbetare från områdena kring kokosplantagen till skördehjälp och involveras i arbetet på plantagen. På det sättet kan de dra nytta av produktionen av foodsprings Kokosolja, både ekonomiskt och socialt.

Den perfekta kompletteringen
Protein Cream Bundle
Protein Cream Bundle
All 3 of our Protein Creams in 1 pack
UVP 17,97 € 14,99 €
CocoWhey
CocoWhey
Isotonisk proteindryck
3,99 €