En mångsidig produkt med tydliga hälsofördelar.
Kokosolja är en allsidig produkt som används av köksmästare världen över, till både varma och kalla maträtter. En exotisk allrounder som innehåller värmebeständig laurinsyra och förhindrar uppkomst av de onyttiga transfetter som annars bildas när temperaturen höjs. Kokosolja innehåller även värdefulla, energigivande, MTC-fetter och verkar vårdande för hud och hår.
- Kan användas vid tillagning av såväl kalla som varma rätter
- Rik på laurinsyror och triglycerider
- Värmebeständig (upp till 200 °C)
lysande värden.
MCT
Laurin
värmebeständigt

Ekologiska, handplockade och kallpressade.

Kokosnötterna i vår ekologiska kokosolja skördas för hand av Filippinska jordbrukare. De mogna nötterna samlas omsorgsfullt in med hjälp av rep och bambustavar. Därefter avlägsnas kokosköttet för hand för att sedan rivas, torkas och kallpressas. På så vis skapas en naturlig och helt igenom ekologisk olja av högsta kvalitet.
GRÄNSLÖST ANSVAR.

Som reflekterande konsument önskar man naturligtvis att de produkter som erbjuds håller högsta möjliga kvalitet, både när det gäller bakgrund och användningsområde. I framställningen av vår ekologiska kokosolja har vi tagit hänsyn till alla de krav som en medveten konsument bör ställa på ett företag. Vi värnar lika minst mycket om tillverkningsprocessen som det slutgiltiga resultatet.
Det är inte helt ovanligt att de jordbrukare som odlar kokosnötter lever på existensminimum under tuffa sociala förhållanden. För att effektivisera skörden och sänka priserna används ofta bekämningsmedel, en ledsam utveckling som vi inte vill vara en del av. Därför har vi valt att satsa på ekologiskt odlade nötter som produceras under rättvisa förhållanden. På så vis får alla inblandade valuta för pengarna.

Kokosolja - en riktig tusenkonstnär

- Perfekt för både varma och kalla rätter.
- Rik på nyttiga fettsyror
- Värmebeständighet med en rykpunkt över 200 °C
- Varaktig mättnadskänsla
- Skördade för hand
- Rättvist handlade
- Passar utmärkt i såväl varma som kalla rätter.
- Rik på nyttiga fettsyror
- Värmebeständig (upp till 200 °C)
- Skördas för hand
- Produceras under rättvisa arbetsförhållanden
100 % oraffinerad kokosolja/-fett*
* från kontrollerade, ekologiska, odlingar
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi | 3683 kj / 896 kcal |
Fett | 99 g |
varav mättat fett | 93 g |
Kolhydrater | <0,1 g |
varav sockerarter | <0,1 g |
Kostfibrer | <0,1 g |
Protein | <0,1 g |
Salt | <0,025 g |
Kom ihåg att enskilda produkter aldrig kan ersätta en balanserad kost och en sund livsstil.
Kokosolja är en ovanligt dryg produkt - det räcker ofta med att använda en tesked eller en knivsudd. Oljan smälter vid ungefär 28 °C och kan användas både till bakning och matlagning. Förvara gärna oljan i rumstemperatur eftersom den då får en mjuk, bredbar, konsistens som är lätt att dosera. I samband med stekning så klarar oljan av temperaturer upp till 200 °C. Du bör emellertid undvika att steka i högre temperaturer än så eftersom det påverkar oljan negativt.
Kokosolja förser dina maträtter med en härligt exotisk smak till skillnad från många andra oljor. Du kan använda oljan på många olika sätt i samband med både bakning och matlagning. Kokosolja kan även användas för att smaksätta sallader, skydda huden mot sol eller som substitut för margarin på smörgåsen.
- Morgon
- Kväll
Vanliga frågor
Vi använder inte bara ekologiska råvaror av högsta kvalitet, utan lägger också stor vikt vid noggrann bearbetning och skonsam hantering, från skörd till förpackning. För att kunna leva upp till dessa högt ställda krav samarbetar vi med erfarna kokosnötsodlare och skördemedarbetare som utbildats av oss. Med en speciell teknik skördas de mogna kokosnötterna och bearbetas för hand inom en timme efter skörd, för att garantera maximal färskhet. Kokosolja från foodspring är jungfruolja, kallpressad, ohärdad, oblekt och inte deodoriserad. Den utmärker sig genom att hålla högsta rawfood-kvalitet och hög andel laurinsyra. Som ett bevis på den höga kvaliteten bär vår Kokosolja EU:s ekostämpel.
På grund av sin aromatiska smak och doft lämpar sig Kokosolja utmärkt till stekning. Kokosoljans höga rykpunkt beror på den stabila förbindelsen utan att oxidationsprocessen startar i förtid.
Laurinsyra är en riktig energibomb för vår kropp och fungerar som ett kraftverk för cellerna. Tillräcklig tillgång till laurinsyra är dessutom viktig för att skydda lipidmembranet. Därmed stöttas immunförsvaret.
Kokosolja av ekologisk kvalitet innebär en extra skonsam framställning enligt de strängaste ekologiska riktlinjerna. Kokosnötterna skördas och bearbetas för hand. Dessutom får de inte behandlas med tillsatser.
Vi tar rättvis handel på allvar. Därför samarbetar vi endast med noggrant utvalda partner. Våra småbönder arbetar enligt stränga ekologiska riktlinjer för att kunna säkerställa en ansvarsfull hantering av naturens resurser. Eftersom kvaliteten i Kokosolja från foodspring kommer sig av omsorgsfullt arbete för hand utbildas inhemska medarbetare från områdena kring kokosplantagen till skördehjälp och involveras i arbetet på plantagen. På det sättet kan de dra nytta av produktionen av foodsprings Kokosolja, både ekonomiskt och socialt.
- Bild på denna sida: ©istock/PeskyMonkey
- Bild på denna sida: ©istock/RoiJoy
- Bild på denna sida: ©istock/iSailorr, ©istock/amnachphoto