Enkla recept


Längtar du efter en nyttigare vardag men tycker att det verkar både krångligt och tidskrävande att lägga om kostvanorna hux flux från den ena dagen till den andra? We feel you. Här har vi samlat ett gäng lättlagade recept som är färdiga i en handvändning (5-20 minuter på sin höjd). Vi hoppas att det kan hjälpa dig att komma igång med just din personliga omställning. "Jag har inte tid ... " fungerar tyvärr inte som bortförklaring längre och den som tror att snabblagat är detsamma som oaptitligt kommer snabbt att behöva erkänna sig besegrad av vår kulinariska receptsamling. 

Vi har såklart även en mängd utmanande recept för alla nivåer, syften och tillfällen - botanisera gärna loss i vår omfattande receptbank för mer inspiration! Här har vi samlat recept för dig som tränar mycket styrka, längtar efter att lätta i vikt, äter växtbaserat eller bara vill främja din hälsa och ditt välmående i allmänhet. 


Lättlagad och himmelskt god vardagsmat för nya och erfarna matkonstnärer

Vad ska jag äta i morgon? Det är en fråga som du förmodligen är ganska van vid att ställa både dig själv och andra. Med en bra och pålitlig receptsida i bakfickan så slipper du irra runt rådvill i matbutiken med svetten i pannan. Ovanstånde mattips slänger du ihop på ett par minuter - hela registret från salt och stadigt till läskande och lätt. Men du, vet du vad det allra bästa är? Det är nyttigt! Vi är nämligen noga med att även snabblagad mat ska innehålla näringsrika vitaminer, mättande fibrer, kvalitativa proteiner och sunda fettsyror - det behöver inte alltid vara så omständigt att rå om kroppen. 

Snabblagade recept för alla tillfällen och syften

I dagens samhälle är tid ofta en bristvara, samtidigt som vi ställer höga krav på vad våra kroppar ska klara av och orka med. Därför är det oerhört viktigt att förse kroppen med mat som den gillar och mår bra av, samtidigt som själva tillagningen inte ska kännas som ytterligare ett stressmoment i en vardag som rullar på allt snabbare. Hos oss hittar du lättlagad mat som passar ett flertal fysiska målbilder - från styrketräning och toning till viktminskning och detox. 

Nyttig mat behöver inte vara svårt

Du behöver inte vara mästerkock eller näringsvetare för att kunna laga nyttig mat som passar din livsstil. Våra enkla recept är lätta att tillaga, innehåller ett fåtal ingredienser och går snabbt att slänga ihop. Du kan dessutom själv ställa in portionsmängden och förbereda en härlig lunch till jobbet eller matlådor att frysa ner (ytterligare ett sätt att spara tid) till senare tillfällen. En hälsofrämjande kosthållning bör - som vi nämnt ovan - bestå av balanserade mängder kvalitativa proteiner, mättande fibrer, sunda fetter och värdefulla vitaminer. Om du vill veta mer om vad dessa näringsämnen egentligen har för funktion och varför de är så viktiga för att vi ska må bra så kan du kika närmare på vår artikel om makronäringsämnen. Här kan du dessutom räkna ut ditt personliga behov av just makros - perfekt som utgångspunkt när du botaniserar bland recept som ska passa just dina behov.