Eiweißshakes in verschiedenen Geschmäckern

Gå ner i vikt med proteinpulver:

Så fungerar det

Proteinshakes fungerar faktiskt som ett riktigt smart alternativ när du är ute efter att reducera kroppsfett. Dessa smidiga drycker underlättar när du vill gå ner i vikt eftersom de bidrar till en längre mättnadskänsla och förhindrar att du blir akuthungrig och stoppar i dig "lite vad som helst". Proteinshakes skyddar dessutom muskulaturen från nedbrytning vilket är superviktigt om du är ute efter att gå ner i vikt på ett hälsosamt och medvetet sätt.

Målet med alla former av viktminskning är maximal reducering av kroppsfett samtidigt som muskelmassan bibehålls - och det är just därför som skyddande protein är så oerhört viktigt för att du ska nå fysiska framgångar i samband med diet, och - kanske ännu viktigare - mår bra samtidigt!

1. Fördelar med proteinpulver vid viktminskning

Proteinpulver är ett utmärkt alternativ när du jobbar på att gå ner i vikt. En proteinshake - som är det absolut vanligaste sättet att inta proteinpulver på - går smidigt och snabbt att förbereda och kan med fördel drickas både på jobbet eller när du är på språng. Det stora utbudet av olika smaker, konsistenser och innehåll - allt från vanilj och jordgubb till choklad och kokos - gör att de flesta kan hitta något som passar just dem.

Den som vill maximera sin smakupplevelse kan lägga till färska ingredienser som frukt och bär. Även näringsinnehållet i gröna smoothies kan utökas med det proteinpulver som proteinshaker utgörs av.

Kvalitativt protein underlättar vid viktminskning

Proteinpulver levererar i första hand kvalitativt protein - ett näringsämne som spelar extra viktig roll under de perioder då du reducerar din kosthållning.

Grunden när det gäller framgångsrika dieter är en negativ energibalans. Bara den som får i sig mindre kalorier än kroppen förbrukar under en dag lyckas gå ner i vikt. Ofta väljer man att dra ner på kalorierna genom att reducera intaget av kolhydrater och fett, men det är minst lika viktigt att proteinintaget höjs under perioder präglade av dieter och viktminskning.

Protein i samband med viktnedgång är fördelaktigt eftersom det:

 • Ger en ökad mättnadskänsla
 • Stärker muskulaturen

Shape Shake - perfekt vid viktminskning
För: säkrat proteinintag under diet.
Unik egenskap: extra mättande.
När: på kvällen som supplement till en lättare måltid, eller som kalorisnålt alternativ till sötare former av mellis.
Veganskt Protein - ett växtbaserat alternativ
För: proteinshake för veganer som vill gå ner i vikt.
Unik egenskap: 100% växtbaserat, gluten- och sojafritt.
När: morgon, kväll eller efter ett intensivt träningspass.

En av de viktigaste faktorerna när det kommer till reglerad kosthållning är en långvarig mättnadskänsla..

Protein måste först brytas ner i individuella aminosyrasekvenser bestående av receptorer och enzymer innan kroppen kan tillgodogöra sig de "små byggstenarna". Detta är en komplex process som medför att digestionen av protein tar längre tid - på så vis skapas en längre mättnadskänsla när du äter proteinrika måltider, i jämförelse med proteinfattigare mål.

Ytterligar en fördel med protein under perioder av dieter är naturligtvis att musklerna förses med essentiella aminosyror.

Ett reducerat matintag utsätter våra muskler för stress och ett underskott av äggviteämnen riskerar att skapa brist på nödvändigt muskelprotein - något som i förlängningen leder till att musklerna bryts ner.

Kosttips.
Anpassade just för dig.

Till Body Check

2. Dra ner på kalorierna med proteinpulver

Nyckeln till att lyckas med viktminskning på lång sikt går via medveten kosthållning och negativ energibalans. Med hjälp av protein blir det lekande lätt att uppnå ett underskott av kalorier. Proteinshaker utgör ett utmärkt alternativ till kvällsfika, sötsaker och kaloririka efterrätter.

Om du kombinerar en lättare middag eller annan måltid med ett mättande viktnedgångsprotein såsom exempelvis Shape Shake blir det enklare att uppnå en beständig mättnadskänsla och dra ner på kalorierna. I jämförelse med en traditionell efterrätt - exempelvis en portion Tiramisu (ca. 450 Kcal) - så reduceras kaloriintaget med hela 300 Kcal om du väljer att istället dricka en proteinshake (150 Kcal).

Här nedanför har vi sammanfattat fördelarna med proteinpulver i samband med viknedgång:

 • Protein skyddar musklerna från nedbrytning
 • Förhöjer mättnadskänslorna i samband med diet (motverkar hunger)
 • Reducerar kaloriintaget på ett smidigt och snabbt sätt

3. Användning och dosering av proteinpulver

Många leverantörer som säljer proteinshakes avsedda för viktnedgång fokuserar på så kallade "mirakeldieter" där det kompletta näringsintaget ersätts av proteinshaker. Ett sådant tillvägagångssätt är varken sunt eller särskilt välbalanserat. 

Om du siktar på långsiktig och sund viktminskning bör du se till att din kropp får i sig nyttig och medveten kost. Proteinshakes kan fungera som hjälp vid viktnedgång - särskilt när du vill dra ner på kalorierna - men de bör aldrig ersätta en hälsosam kosthållning bestående av naturliga råvaror. Merparten av en kalorisnål kost bör alltid bestå av "äkta" och obearbetade livsmedel - det är bara på det sättet du kan hålla dina nya vanor under längre perioder. Därför rekommenderar vi max 1-2 proteinshakes om dagen i samband med viktminskning, och då som tillägg till regelrätta måltider.

När du går ner i vikt behöver kroppen inte bara protein, utan även kolhydrater och fett. Alla dessa ämnen är viktiga för näringstillförseln och den hormonella procesen. Vi rekommenderar därför att du äter medvetet och använder proteinshakes som tillägg till en i övrigt genomtänkt, kalorireducerad, diet.

4. Kvalitetsskillnader mellan olika proteinpulver

 • Kvalitativt "premium vassle"
 • Framställt i Tyskland
 • Naturligt sötad med stevia i kombination med sukralos
 • Löser sig fint och klumpar inte, trots naturliga ingredienser
 • Kostnadseffektiv produktion med eventuella rester av hormoner eller antibiotika
 • Produktion i östeuropa och Asien
 • Sötat med aspartam eller acesulfam-K
 • Perfekt löslighet med hjälp av instantingredienser

Utbudet av proteinpulver är enormt och det kan vara svårt att skilja på kvalitativa och mindre kvalitativa produkter - och slutligen ta rätt beslut i en djungel av marknadsföring och varor. Vi ska försöka att redogöra för några saker som kan vara viktiga att tänka på i samband med inköp av kvalitativt protein.


Såhär känner dig igen mindervärdiga proteinpulver avsedda för viktminskning:

 • Hög kolhydratprocent (mer än 7 gram per 100 gram pulver)
 • Hög fettprocent (mer än 8 gram fett per 100 gram pulver)
 • Proteinkälla med tvivelaktig ekologisk bakgrund (exempelvis veteprotein eller kollageprotein) 
 • Uteslutande artificiella sötningsmedel såsom aspartam eller acesulfam-k 
 • Innehåller INTE ingredienser som är fördelaktiga för en näringsrik kost, t.ex. L-karnitin, fiber, vitaminer eller mineraler

Foodsprings proteinpulver utmärker sig genom kvalitativa råvaror, naturliga smaker och bevisbaserad effektivitet.

Vassle från naturbetande kor

Råmaterialet i våra shakes betår av vassle från kor som betar fritt 328 dagar om året. Det är vårt sätt att säkerställa hög kvalitet!

Tack vare det naturliga sötningsmedlet stevia (ett växtsläkte som förekommer i subtropiska och tropiska klimatområden) skapas dessutom en oförädlad och subtil sötma - något som gör stor skillnad i jämförelse med de artificiellt sötade produkter som man annars ofta hittar på marknaden.

5. Låt oss presentera vårt proteinpulver!

Shape Shake: den lättaste vägen mot en kalorireducerad kosthållning

Vi är lite extra stolta över hur våra Shape Shakes har vuxit fram. Tack vare en unik och enhetlig kombination av kvalitativt vassleprotein, naturfiberinulin från cikoriaroten och aminosyreföreningen L-karnitin utgör vår Shape Shake ett perfekt måltidstillägg i samband med lunch eller middag.

Denna proteinshake är dessutom extra kalori- och fettsnål. För att inte tala om att den smakar förvillande likt en "äkta" milkshake! Därtill håller det välbalanserade innehållet dig mätt länge vilket underlättar kalorireduceringen (och därmed även din viktminskning) på lång sikt.

Veganskt proteinpulver

Vårt veganska proteinpulver består av ett flertal sammansatta växtbaserade proteinkällor såsom ris, ärtor, hampa- och solrosfrön - en perfekt shake för de veganer, vegetarianer eller laktosintoleranta som är ute efter att gå ner i vikt.

Denna växtbaserade proteinshake är extra rik på fibrer, ger en långvarig mättnadskänsla och förser dina muskler med kvalitativt protein från de allra bästa, växtbaserade, proteinkällorna.

Vårt växtbaserade proteinpulver finns tillgängligt i smakerna vanilj, jordgubb och choklad - vägen till fysisk framgång går genom magen!

7. Proteinpulver i samband med viktnedgång och sport

Proteinshakes ställer särskilda krav på viktnedgång i samband med träning och sport. Här gäller det nämligen att förse musklerna med essentiella aminosyror i direkt anslutning till den fysiska ansträngningen. Detta är såklart extra viktigt under de perioder då kroppen utsätts för en negativ energibalans eftersom den då har mindre energi till sitt förfogande generellt - då blir det extra viktigt att musklerna får den återhämtning de behöver.

Foodsprings Whey Vassle garanterar en snabb förstahandsförsörjning av protein och skyddar sålunda mot kataboliska (muskelnedbrytande) processer.

Whey Protein
Whey Protein
Proteiner från gräsbetesmjölk för dina muskler
4.6/5
4.6 5 6752
foodspring Whey Protein https://d23o500odzh64r.cloudfront.net/media/catalog/product/cache/27/small_image/88x77/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/d/e/desktop_2.png