Salladsrecept 


Sallader går att variera i oändlighet och passar just därför fantastiskt bra som träningskost - beroende på målbild kan du nämligen anpassa ingredienserna helt efter behov. Av samma anledning är det dessutom riktigt inspirerande och roligt att slänga ihop en välgjord sallad, den består ju i princip av  ett ihopplock av allt gött du gillar i form av grönsaker och andra nyttigheter! Proteinerna får du i dig via kikärtor, linser eller kyckling medan fibrerna gömmer sig i ärtor, bär eller brysselkål. Och du, vet du vad det bästa är? Jo, du kan lätt laga stora mängder att ta med till jobbet, kompisen eller picknicken. 


Gå ner i vikt med sallad

Sallader lämpar sig utmärkt för den som vill lätta i vikt eftersom de oftast innehåller väldigt lite kalorier, men desto mer vitaminer och näringsämnen. Du kan dessutom experimentera med olika sorters ingredienser såsom couscous, frukt eller pasta - det är väldigt svårt att tröttna eller föräta sig på sallad med andra ord!

Piffa upp din sallad

Det är verkligen superlätt att piffa upp en sallad, du kan till exempel testa att strössla över ett gäng nötter och gojibär eller slänga ihop en riktigt krämig dressing med jordnötssmör som bas. Frön, flarn och ätbara blommor passar också finfint.

Veganska sallader

I vår receptbank hittar du en mängd veganska salladsvariationer - vad sägs till exempel om en proteinrik kikärtssallad med färska tomater, gurka och oliver? Eller kanske en krispig grönkålssallad med syrligt granatäpple? Dessa sallader passar dessutom perfekt för dig som vill tillaga större mängder att ta med till jobbet eller liknande eftersom ingredienserna håller sig länge (dressingen bör du emellertid ta med i en separat skål för att undvika att salladen blir blaskig över natten).